In gesprek met Reshma Roopram

9 maart was het voor de eerstejaarsstudenten Juridische beroepen een bijzondere dag: niemand minder dan Reshma Roopram, PvdA politica en voormalig Miss Holland, kwam naar de Prins Alexanderlaan om met de studenten in gesprek te gaan! Ondanks haar drukke campagneperiode maakte Reshma graag tijd voor onze studenten.

In gesprek met Reshma Roopram

Het lukte Reshma niet om snel naar de ontvangstzaal te gaan: menig collega wilde de kans aangrijpen om met dit voormalig topmodel op de foto te gaan. De studenten zaten echter vol spanning te wachten. Eenmaal aangekomen in de zaal met de studenten ontving ze dan ook een enorm applaus.

Reshma is kandidaat-kamerlid voor de PvdA. Ze studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is ze bestuurslid voor diverse instellingen en last but not least is zij moeder van drie opgroeiende kinderen.

Na een inleiding van mevrouw Molier-van Est, teamleider Juridische en Secretariële beroepen, betrad Reshma het podium. In een krachtige toespraak maakte ze duidelijk dat haar niets was komen aanwaaien. Ze had een zware weg moeten afleggen waarin ze heeft moeten kampen met onder meer achterstelling, vooroordeel en buitensluiting. Toch heeft zij samen met haar broer en zus van een enorm doorzettingsvermogen blijk gegeven en een ijzeren wil om hun doelen te bereiken. Deze focus en krachtige inzet hebben Reshma en haar broer en zus veel succes opgeleverd. 

Reshma heeft zich ontwikkeld tot een zelfbewuste vrouw zonder angst voor verrassingen. Haar motto’s:

  1. Kennis is macht. Zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de feiten.
  2. Laat anderen niet definiëren wie je bent, maar creëer jezelf.
  3. Je studie is je eerste man: laat die nooit los!

Ze gaf de studenten belangrijke raadgevingen mee: zet altijd door, ook al lijkt het moeilijk vooruit te komen en ook al heb je het gevoel dat je moet opboksen tegen muren van weerstand, vooroordeel en belemmering. Laat je nooit afschrikken - wat de mensen ook zeggen. Houd de regie over je eigen ontwikkeling en ga volledig voor je doel.

Na deze toespraak vol aanmoediging, tips en voorbeelden, kregen de studenten de unieke gelegenheid om hun vragen aan Reshma te stellen. De heer Wagner, docent recht en Chinees, had de vragen van de studenten verzameld en onderverdeeld. De studenten hadden diep nagedacht over goede vragen. Er ontstond daardoor een prachtig samenspel van slimme, soms kritische en ook diepgaande vragen van de studenten en enthousiaste, aanmoedigende antwoorden van Reshma.

Reshma is het levende voorbeeld dat je heel ver kunt komen als je er volledig voor gaat. Ze heeft duidelijk uitgelegd dat je altijd goed je best moet doen op school en je doel altijd goed voor ogen moet houden. Laat je nooit afschrikken door tegenstand.

Reshma, hartelijk dank voor je tijd, betrokkenheid en aanmoediging!

Namens het team Juridische beroepen,
Franklin Wagner

In gesprek met Reshma Roopram
In gesprek met Reshma Roopram
In gesprek met Reshma Roopram
In gesprek met Reshma Roopram
In gesprek met Reshma Roopram

Relevante opleidingen