In 2 jaar een mooi vakdiploma op het mbo: de versnelde opleiding tot opticien

In september start de opleiding Optiek van Zadkine voor het derde achtereenvolgende jaar een versneld traject voor havisten en vmbo-tl-leerlingen. Als je aan de toelatingseisen voldoet, leiden wij je in recordtijd op voor het diploma Opticien.

In 2 jaar een mooi vakdiploma op het mbo: de versnelde opleiding tot opticien

Als opticien voer je alle handelingen uit die horen bij het werken in een optiekwinkel. Je voert verkoop- en adviesgesprekken, doet oogmetingen en maakt of repareert brillen. Omdat je zoveel verschillende vaardigheden moet hebben als opticien, krijg je in de opleiding dan ook allerlei verschillende vakken: van handel en techniek, tot mode en zorg.

De opleiding is daarnaast ook een mooie springplank naar het hbo. Wil je je verder ontwikkelen in de oogzorg, dan kun je doorstuderen aan de opleiding optometrie. Vind je het ondernemen juist zo leuk aan deze opleiding, dan kun je je richten op een commerciële studie. Veel keuze dus!

De versnelde opleiding Opticien kun je in twee varianten volgen:

BOL - vijf dagen naar school en enkele periodes loop je stage: https://www.zadkine.nl/StuderenBijZadkine/Studiewijzer/opticien%20turbo%20bol.aspx
BBL - één dag naar school en je werkt drie of vier dagen: https://www.zadkine.nl/StuderenBijZadkine/Studiewijzer/opticien%20turbo.aspx

Voor vragen kun je terecht bij dhr. M. Kok  (mw.kok@zadkine.nl)

Relevante opleidingen