Girls Paradise.

De leerlingen uit klas 1,  Mode Allround niveau 3 waren te gast bij Europa s grootste bruidszaak: Weddings in Rotterdam. Wat een Paradise! 

We hebben een korte film gemaakt van de beroepen schoonheidsspecialist, kapper, modeadviseur en verkoopspecialist. Wanneer je interesse hebt voor deze opleidingen KLIK DAN HIER!

Girls Paradise.

Bij binnenkomst begonnen de ogen van de leerlingen te stralen.
De chique sfeer van de winkel en al die prachtige jurken, het zag er allemaal erg feestelijk uit.
Als je hier toch eens zou kunnen stage lopen of werken, zou dat niet geweldig zijn?
We werden hartelijk ontvangen door de floormanager die ons liet ervaren wat er zoal bij komt kijken voordat de aanstaande bruid “ Yes zegt tegen de Dress!
Ons eigen model Julie, gekapt en opgemaakt door de leerlingen van UV en kappers fungeerde als “bruid” en mocht een aantal jurken passen.

Welke vragen stelt de styliste? Hoe gaat ze om met de twijfels en onzekerheden van de bruid? Hoe zorgt ze dat de moeders en schoonmoeders van de bruid het naar hun zin hebben?  Welk silhouet past het best bij het figuur van de klant? Dat de kennis die je moet hebben over modellen, stoffen, merken, silhouetten, precies aansluit het geen je leert op de opleiding Mode was goed om te horen.
Dat je ook een zeer positief en geduldig karakter moet hebben als stylist, dat was na het horen van een aantal hilarische anekdotes wel duidelijk.

Na de pas-sessie kregen we een rondleiding door de zaak en mochten we achter de schermen kijken. In het vermaak atelier kregen we uitleg van de eerste coupeuse. Hier stage lopen is alleen iets is voor de meest stress bestendigste en precieze leerlingen. Knippen in deze kostbare jurken is een grote verantwoordelijkheid. Er mag niets fout gaan!

Na een paar uur vertrokken we met een prachtige glossy vol informatie en foto’s en de belofte onze trouwjurk op de Goudsesingel te komen uitkiezen weer richting school.
Waar de meiden die nacht van droomde, dat zal duidelijk zijn!

We willen de directie en het personeel van Bruidszaak Weddings hartelijk bedanken voor de gastvrijheid.

Anna Verkaik

 

Girls Paradise.
Girls Paradise.
Girls Paradise.
Girls Paradise.
Girls Paradise.