Gewonnen! Leather Re-Used wint Company Launch

Studenten Business en fashion hebben met hun mini-onderneming 'Leather Re-Used' de regionale wedstrijd ´Company Launch´ van Jong Ondernemen gewonnen!

Gewonnen! Leather Re-Used wint Company Launch

De 3e-jaarsstudenten International business studies en Business and fashion werken aan het project 'mini-ondernemingen', waarbij ze samen met enkele klasgenoten een kleine onderneming opzetten. De rode draad in dit project is duurzaamheid. Alle producten die zij op de markt brengen moeten iets te maken hebben met het duurzaam gebruik van materialen of de mogelijkheid tot hergebruik van hun producten. Tijdens de wintermaanden organiseert Jong Ondernemen de regionale Company Launches. Op een externe locatie pitchen de student companies hun plannen en uitdagingen. Het doel is inspiratie opdoen en netwerken. Daarnaast is er een jury aanwezig die studenten nuttige tips geeft om ze verder op weg te helpen en de beste pitches worden beloond.

Dinsdag 17 januari namen de studenten deel aan de regionale wedstrijden (Zuid-Holland) voor de student companies, in de Cabellero Fabriek in Den Haag. Tijdens deze wedstrijd moesten alle 60 student companies hun bedrijfsidee en product pitchen tegenover een vakjury.

'Leather Re-Used'
De student company 'Leather Re-Used', opgezet door Charlotte, Melanie, Tatum, Renate en Roos, hebben met hun plan de jury kunnen overtuigen op het gebied van haalbaarheid en ook sociale betrokkenheid en duurzaamheid. Leather Re-Used maakt unieke sieraden vanuit restleer van fabrieken en ondernemers. Dit doen zij in samenwerking met een verzorgingstehuis in Rotterdam, waar ze workshops gaan organiseren.

De opbrengsten van hun sieraden zullen ook ten goede komen aan dit verzorgingstehuis, om de ouderen die daar wonen één of meerdere leuke dagjes uit aan te bieden. Hiermee willen zij ouderen een zinvolle dagbesteding geven, maar ook laten zien dat jongeren zoals zij daadwerkelijk betrokken zijn bij een maatschappelijk probleem, zoals eenzaamheid.

Maak kennis met de mini-ondernemingen
Kom tijdens de Open dagen op 27 en 28 januari kennismaken met onze studenten en hun bedrijven. We zien je graag op locatie Benthemplein 15!

##leatherreused @ instagram

Relevante opleidingen