Fashionweek bij Zadkine

Het was dit afgelopen weekend niet alleen in Amsterdam Fashionweek maar ook in Rotterdam! De studenten van de opleidingen Uiterlijke verzorging en Mode gaven namelijk op vrijdag 17 en zaterdag 18 januari zes modeshows!

Fashionweek bij Zadkine

De tweedejaars studenten Modemaatkleding kregen catwalktraining van Cor Schrama ( directeur bij HBO, Akademie Vogue in Amsterdam) http://www.akademievogue.nl. Hij wist met zijn enthousiasme in korte tijd bij onze studenten een pittige choreografie erin te stampen.

Onder leiding van de docenten Modevorming (ontwerpen) en patroon- en naaitechnieken (maken van kleding) hebben de studenten (MT2 en AMT2) afgelopen weken keihard gewerkt om de kleding en accessoires op tijd af te krijgen. Andere collegae hebben geholpen met de opbouw van de catwalk, decor, licht en geluid. Nadat alles tip top in orde was, konden we vrijdag om kwart over 3 starten met de eerste show. De modellen en kleedsters waren positief gespannen voor de eerste show. Er waren n.l. modellen die wel drie keer van outfit moesten wisselen! De kleedsters hadden een strak schema want ze moesten in 1 minuut het model omkleden. Het leek of het hun dagelijkse routine was om iemand aan te kleden, zo handig als ze waren. Top meiden!

De tweede show boorde jammer genoeg een studente  haar enorm hoge stilettohak in het tapijt van de catwalk en tuimelde van de trap naar beneden. Gelukkig had ze niets gebroken en liep ze weer verder, heel professioneel. Petje af!

Alle andere shows verliepen goed. Ik wil iedereen die meegeholpen heeft om de modeshow succesvol te laten verlopen heel hartelijk bedanken! Hieronder kan je alvast genieten van een voorproefje. De professionele  foto's zijn gemaakt door de vader van Adrienne Artsen (AMT2). De film volgt snel dus blijf ons volgen!

Fashionweek bij Zadkine
Fashionweek bij Zadkine
Fashionweek bij Zadkine
Fashionweek bij Zadkine
Fashionweek bij Zadkine
Fashionweek bij Zadkine