Excursie Tweede kamer

De Juridische en Office & Management Assistant opleidingen gaan voor het vak Burgerschap ieder jaar op excursie naar de Tweede Kamer in Den Haag. In Januari waren wij aan de beurt, de eerste klassen van de opleiding Management Assistant.

Excursie Tweede kamer

Bij aankomst werden wij verwelkomd in het gebouw van Pro-Demos. Dit wordt gezien als het huis van de democratie. Wij kregen gelukkig een  ‘gids’ om ons de hele dag te begeleiden. De start bestond uit twee spellen. Het eerste spel was in groepen een aantal vragen beantwoorden. Bij elke goed antwoord kregen wij een muntje. Aan het einde van de kon de groep met de meeste muntjes deze verzilveren voor een cadeau.Het tweede spel bestond uit stellingen, je moest aangeven waarom je het ermee eens of oneens was.

Hierna was het tijd om naar  buiten te gaan. Daar moesten wij in groepjes van 3 d.m.v. een speurtocht overeen door het Binnenhof vragen beantwoorden over de politiek, Tweede Wereldoorlog etc.

Als laatste, zijn wij ook nog even in de Tweede Kamer geweest waar de Tweede Kamerleden bezig waren met het bespreken van de agenda, zo werd er bijvoorbeeld over de afschaffing van vuurwerk gesproken. Er is daar goede beveiliging, wij werden allemaal goed gecontroleerd!

 

Onze drie eerste klassen zijn op verschillende dagen geweest. Lees hier de ervaringen:

Yisaira: “Wat ik van deze dag vond? Erg interessant en leuk. Aan het begin had ik andere verwachtingen en keek ik er met een ander idee naar, maar achteraf bekeken zou ik het erg jammer hebben gevonden als ik het had gemist. Iedereen vond het een geslaagde dag.”

Erica: “Het was een leuke en leerzame excursie, waarbij ik echt meer te weten ben gekomen over de Tweede kamer.”

Amel & Sanea: “ Het was een informatieve dag, en wij hebben veel mogen leren.

Excursie Tweede kamer
Excursie Tweede kamer
Excursie Tweede kamer
Ik had het niet willen missen!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen