Ervaringen van studenten..

Ik ben ingestapt in leerjaar twee van de opleiding ‘Commercieel Medewerker bank- en verzekeringswezen’. Ik zit tot dusver nog maar acht weken op deze school. Toch heb ik de motivatie al te pakken en zie ik het later al voor me. Wel word ik overladen met informatie, zeker wat betreft het vak Wet Financieel Toezicht (WFT). Je moet namelijk binnen drie jaar je drie WFT's (= vakdiploma's) behalen. Dit moet ik in twee jaar doen, maar dit werkt juist motiverend en hoop dat ik voordat ik stage ga lopen in april 2012 twee van de drie WFT’s  al in the pocket heb.

Verder krijgen je onder andere de vakken: Nederlands, Engels, Marketing, EconomieSales, Rekenen, ICT, en Project. Na deze opleiding kun je eigenlijk al meteen aan het werk in de financiële dienstverlening of als je de ambitie hebt door te studeren kun je (bijvoorbeeld) de opleiding FSM (Financial Service Management) gaan volgen op het HBO. Mocht je geïnteresseerd zijn in het bank- en/of verzekeringsleven, dan is dit jouw opleiding. Je wordt hier klaargestoomd voor later.

Chantal
2ejaars CMBV