Ervaringen van studenten..

De opleiding Commercieel Medewerker Bank en Verzekeren is een leuke en leerzame opleiding voor mensen, die geïnteresseerd zijn in de econimische wereld. Zelf koos ik deze opleiding, omdat ik mezelf later wel bij een bank zie werken. Onder de mensen zijn en bezig zijn met iets wat ik leuk vind; verzekeren.

Het eerste leerjaar vond ik nog niet zo moeilijk. Wel moest ik erg wennen aan de andere vakken en de andere manier van lesgeven. Op het VMBO, waar ik vandaan kwam, ging het allemaal heel anders. Maar na een aantal weken voel je je thuis op onze school en begin je de opleiding steeds leuker te vinden. Er is een goedd docententeam en als er iets is of als iets je niet helemaal lukt, zijn er altijd wel een aantal leraren die je willen helpen.

Ik zit nu in het tweede leerjaar en ben dus aardig gewend op school en met de lerareren. CMBV is een pittige opleiding, waar je soms keihard voor moet studeren. Als je voor deze opleiding wilt gaan doen, zul je dus wel moeten willen leren. Je moet namelijk in drie jaar 3 certificaten halen voor het vak Wet Financieel Toezicht en dat is niet makkelijk. Ook gaat het niveau in een  razendsnel tempo omhoog in leerjaar 2. Het is dan ook belangrijk om wel bij te blijven met huiswerk en tijdens de lessen aanwezig te zijn. Mijn ervaring is namelijk dat het erg lastig is om de dag voor de deadline van een opdracht er nog iets goeds van te maken. Als mijn resultaten goed zijn, mag ik eind van dit schooljaar op stage.

De opleiding vind ik nog steeds heel erg leuk en ik hoop volgend schooljaar mijn diploma te behalen.

Desiree
2ejaars CMBV