Eerste monteur elektra; veel vraag vanuit bedrijfsleven!

Hugo (27 jaar) stroomde bij Zadkine door van Monteur Elektra naar Eerste Monteur Elektra. Hij is blij dat hij ook deze vervolgopleiding bij het Zadkine kon volgen.

Sinds vier jaar werkt hij voor een groot aannemersbedrijf voor elektriciteitvoorziening, zoals ook vele van zijn klasgenoten die bijvoorbeeld ook bij aannemers- en netwerkbedrijven in de infratechniek werken. In mijn werk heb ik veel vrijheid en ik kom op heel veel verschillende plekken. Laatst nog hadden we een grote klus in samenwerking met het bedrijf Imtech Infra voor het ombouwen van 5 transformatorstations. Hierbij mochten de klanten absoluut niet zonder stroom komen te zitten, dus we moesten heel goed nadenken wat we deden.

Veel dingen die ik bij Zadkine heb geleerd pas ik dagelijks toe in mijn werk. Als je er niet bij nadenkt dan lijkt alles zo vanzelfsprekend, maar juist doordat ik de achterliggende theorie heb geleerd en nu ik dus ook weet waarom bepaalde zaken worden gedaan, voel ik mijzelf erg zeker bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden. Juist hierdoor kan ik andere collega’s weer vertellen waarom het zo moet.
Ik heb bij mijn bedrijf pas geleden ook de aanwijzing gekregen als AVP-er volgens de BEI. Dit betekent dat ik ook veel meer verschillende werkzaamheden mag uitvoeren dan vroeger toen ik alleen mijn diploma Monteur Elektra had.
Ik voer nu ook veel meer werkzaamheden in stations uit waar ik vroeger niet of nauwelijks mocht komen. Ook geef ik aan de andere monteurs vaak instructies over het hoe en waarom van de uit te voeren werkzaamheden. Het bedrijf waarbij ik werk wil mij zeker niet kwijt, mede omdat ze nauwelijks goede mensen in dit vakgebied kunnen vinden. Ik merk hierdoor ook dat mijn bij Zadkine behaalde diploma erg gewaardeerd wordt door het bedrijf waarbij ik werk en daarbuiten. Andere bedrijven hebben zelfs al meerdere malen gevraagd of ik bij hen wil komen werken.

Ik krijg meer verantwoordelijkheid toebedeeld, omdat ik heb laten zien dat ik veel werkzaamheden goed aan kan. Dus voor de toekomst heb ik een goed gevoel en kan ik nu met een gerust hart een huis gaan kopen samen met mijn vriendin.
De docenten van Zadkine zijn vakinhoudelijk goed op de hoogte en ze nemen de tijd voor je als je iets niet snapt. De theorie kan zeker bij de opleiding Eerste monteur elektra soms best pittig zijn met het nodige rekenwerk. Nu ik mijn diploma Eerste monteur elektra op zak heb, denk ik er samen met mijn vriendin over om door te gaan met de opleiding Technicus elektra bij Zadkine. Ik weet dat deze opleiding zeer goed staat aangeschreven bij de bedrijven en dat de doorgroeimogelijkheden binnen mijn bedrijf alleen maar toenemen. Juist wil ik deze opleiding weer volgen bij Zadkine, omdat deze opleiding de gewaardeerde opleiding TMI vervangt en Zadkine deze opleidingen naar tevredenheid van veel bedrijven al zo’n 35 jaar geeft. Ik kom tijdens mijn werk heel veel mensen tegen die allemaal hun opleiding hebben gevolgd bij Zadkine en alle docenten goed kennen met hieraan gekoppeld veel goede en leuke herinneringen. Als ik dan straks verder ga zal ik dit zeker weer bij Zadkine gaan doen.

Ook interesse in de opleiding Eerste monteur elektra? Klik hier.

Ga naar: Home - Techniek