Een topsporter als aankomend Managementassistent

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Kyarha van Tiel, 17 jaar en topsporter. Ik ben student in het eerste jaar bij Secretariële beroepen. Mijn grote passie is kunstschaatsen, hier heb ik alles voor over​.

Een topsporter als aankomend Managementassistent

Ik ben begonnen op 6-jarige leeftijd op de ijsbaan in Dordrecht. Ik zag sterren dansen op het ijs op televisie en ik vond het zo mooi hoe iedereen daar over het ijs gleed en dacht dat wil ik ook. Inmiddels schaats ik al 11 jaar en heb ik al veel bereikt. Afgelopen seizoen was mijn eerste jaar senioren (de hoogste klasse) en heb ik al een aantal mooie internationale podiumplaatsen behaald.

Het hoogtepunt was dat ik Nederland mocht vertegenwoordigen op de Europese- en Wereldkampioenschappen. Helaas heb ik mij niet kunnen kwalificeren voor de olympische spelen, omdat NOC*NSF hele hoge kwalificatie-eisen heeft waar ik jammer genoeg nog niet aan kan voldoen. Ik heb goede hoop om in 2022 aan de winterspelen mee te mogen doen. Om mijn doelen te behalen moet ik 6 dagen in de week trainen waardoor ik nogal wat lessen op school mis. Gelukkig krijg ik daar vanuit school de gelegenheid voor. Het wedstrijden seizoen is nu over en nu staan er vooral heel veel trainingskampen op het programma om mij weer klaar te stomen voor het komende seizoen en alle wedstrijden. Naast alle trainingen op het ijs hebben we ook off ice trainingen zoals kracht, stabiliteit, coördinatie, conditietraining en danslessen. Ik ben enorm blij dat Zadkine rekening houdt met mijn topsport programma en ik hiervoor genoeg vrij krijg voor wedstrijden en trainingskampen.

Kyarha van Tiel
Secretariële beroepen, locatie Prins Alexanderlaan

Een topsporter als aankomend Managementassistent
Een topsporter als aankomend Managementassistent
Blij met Zadkine

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen