Een top excursie naar Brussel

Op 28 maart 2018 brachten 40 studenten van Juridische en Secretariële beroepen samen met onze 7 Spaanse uitwisselingsstudenten een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel.

Een top excursie naar Brussel

De dag begon vroeg... om 8 uur stonden de docenten en ik als organiserend Managementassistent stagiair te wachten op de studenten die één voor één binnen druppelden op Rotterdam Centraal. De bus vertrok om 9 uur en vanaf de eerste minuut hing er positieve sfeer. Beter kon de dag niet beginnen! 

Eenmaal aangekomen in Brussel, vertrokken wij direct naar het Europees Parlement, naar het bezoekerscentrum. Iedereen moest door de beveiligingsscan. Dit is nodig voor ieders veiligheid. De jassen en tassen werden opgeborgen in kluisjes en het avontuur kon beginnen. Door middel van apparaatjes konden wij informatie ontvangen, spellen spelen en verhalen aanhoren. De apparaatjes kun je in 24 talen beluisteren en lezen. De groep wandelde door een doolhof van tijd. Van de reformatie, naar de gouden eeuw, door naar de Engelse revoluties, tot nu. 

Uiteraard was er ook tijd voor een lunch, studenten konden op eigen initiatief in een café of restaurant een hapje en een drankje benuttigen. Om twee uur begon het laatste deel van de excursie in het Europees Parlement. Het laatste, maar zeker niet het saaiste. Een gesprek met Europarlementariër Wim van de Camp. Daarnaast kregen de studenten een rondleiding, ook door de plenaire zaal. Dat is de plek waar alle beslissingen worden genomen, discussies ontstaan en waar knopen worden doorgehakt. 

Als afsluiting brachten de studenten een bezoek aan de historische binnenstad van Brussel. De warmte van de banketbakkerijen en chocolatiers met verrukkelijke Brusselse wafels en Belgische bonbons zorgden ervoor dat wij de regen niet erg vonden! Manneke Pis en de Grote Markt mochten natuurlijk ook niet ontbreken. 

Helaas komt er aan alle leuke momenten een einde...

Om 20:30 uur verzamelden alle studenten op Brussel centraal waar de bus op ons stond te wachten. Op naar Rotjeknor!! De feest sfeer zat er nog goed in. Er werd gezongen, gedanst en plezier gemaakt tot de laatste minuten.

Het einde van een fantastische dag. Zeker voor herhaling vatbaar!
 

Francesca Martinez
Opleiding Managementassistent, locatie Prins Alexanderlaan

Een top excursie naar Brussel
Een top excursie naar Brussel
Een top excursie naar Brussel
Een geslaagde dag in Brussel!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen