Een dag met de burgemeester!

Een dag met de burgemeester, wie zou dat niet willen? Want, wat doet de burgemeester nu eigenlijk nog meer dan alleen aanwezig zijn bij officiële & speciale gelegenheden en het gezicht van Rotterdam zijn?

Een dag met de burgemeester!

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bezocht tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen de verkiezingsmarkt op het Zadkine en had een uitdaging voor de studenten. Hij stelde de groep allerlei vragen over zijn werk en de twee studenten met de meeste goede antwoorden werden door hem uitgenodigd om een dagje met hem mee te lopen. Heel bijzonder natuurlijk….Ik was één van de winnaars!

Inmiddels is deze dag voorbij. Het was enorm leerzaam en gezellig. Wij hebben samen met hem een congres bezocht, filmopnames mogen bijwonen, technische snufjes mogen bewonderen in het ziekenhuis en enorm gezellige en leerzame gesprekken met de burgemeester gehad. Ik volg de opleiding Juridische beroepen, dus vanuit de theorie heb ik op school mogen leren welke bevoegdheden de burgemeester heeft. Om dit nu te mogen zien in de praktijk was een hele ervaring!

Silvana Montijn

Eerstejaars student Juridische beroepen, locatie Prins Alexanderlaan

Een dag met de burgemeester!
Een dag met de burgemeester!
Wat is de praktijk toch leuk....en onze burgemeester ook!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen