Domat beste leerbedrijf Zuid-Holland

Domat Technologie uit Schiedam is verkozen tot het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Zuid-Holland in de sector ‘Techniek en Gebouwde omgeving’. In samenwerking met Zadkine Startcollege geeft Domat jongeren van 16 jaar en ouder de mogelijkheid om alsnog een diploma te behalen. Hierdoor wordt een nieuwe generatie vakmensen opgeleid én krijgen deze jongeren een kans op een goede loopbaan.

Domat beste leerbedrijf Zuid-Holland

Zadkine Startcollege ontwikkelde vorig jaar de entreeopleiding Entree Werk waarbij de lessen waar mogelijk zodanig zijn aangepast dat school en bedrijf naadloos op elkaar aansluiten. Met het vooruitzicht dat er een tekort aan technisch opgeleid personeel in de metaalbewerkingssector ontstaat, ging Domat Technologie uit Schiedam in 2016 de samenwerking met Zadkine Startcollege aan voor de opleiding Assistent lassen / installatie- & constructietechniek. Het doel is jongeren die ouder zijn dan 16 jaar en om verschillende redenen geen schooldiploma hebben een kans te geven om alsnog een erkend mbo-diploma op niveau 1 te behalen. Met dit diploma kunnen zij doorstromen naar werk of naar een mbo-opleiding op niveau 2. 

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Ga naar: Home - Startcollege

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen