Docent loopt stage bij studenten

In het kader van ervaren wat onze studenten meemaken, heb ik meegewerkt bij het leerbedrijf Domat Technologie B.V.. De studenten van Entree Werk klas 1I krijgen hier praktijkles en zijn 4 dagen op de werkplek bezig. Ze volgen de richting Assistent constructie- & installatietechniek. Bij Domat worden o.a. containers, perscontainers, pers-installaties, trailers gemaakt en gerepareerd. Lassen, slijpen en spuiten zijn de voornaamste werkzaamheden en onze studenten kunnen op alle gebieden leren.

Docent loopt stage bij studenten

Na me in een overall te hebben gehesen, meldde ik me in de grote fabriekshal. De studenten waren al volop bezig en ik mocht met Cartier meelopen. Hij was bezig met het lassen van een open container en hij legde me uit en liet me zien hoe ik te werk moest gaan. Het ging om het geluid: “het moet klinken als het bakken van spek”. Daar ik in een heel ver verleden een zomer vakantiewerk had gedaan in een metaalfabriek, hoopte ik erop dat ik het wel snel onder de knie zou hebben. Maar helaas, het gemak en de rust waarmee Cartier de strakke lassen legde lukte mij niet. Het viel me tegen en het was ook zwaarder dan zoals het eruit zag. Het is toch echt vakwerk. Gelukkig was Cartier geduldig, herstelde mijn geknoei en legde het me opnieuw uit. Eindelijk na twee uur zwoegen lukte het me, maar wel een klein beetje.

Vervolgens mocht ik bij Devano meekijken. Hij was met de binnenkant van een aanhanger van een vrachtwagen bezig. Hij had aluminium platen gelast, wat nog een stuk lastiger is, legde hij mij uit. Hij was nu bezig met het slijpen. Het viel me op dat iedereen zeer geconcentreerd aan het werk was, geen tijd voor gekkigheid en er was ook te veel lawaai in de loods om een gesprek te kunnen voeren. Dannick was metalen ringen op een staaf aan het lassen, een specialistisch werkje. Volgens voorman Jacques had Dannick het echt in zich, hij had het lassen heel snel opgepikt. Indrukwekkend met welk gemak hij aan het werk was.

Al met al een mooie ervaring rijker. Thuisgekomen ben ik eerst even op de bank gaan liggen. De kou en lichamelijke inspanning waren al voelbaar na een middag meedraaien. Respect voor onze jongens en bedankt voor jullie hulp!

John van Drunen, docent en klassenbegeleider Zadkine Startcollege

Docent loopt stage bij studenten
Docent loopt stage bij studenten
Docent loopt stage bij studenten
Docent loopt stage bij studenten
Respect voor onze jongeren!
Ga naar: Home - Startcollege

Relevante opleidingen