De ultieme droom: ‘mijn eigen grandcafé beginnen!’

De opleiding Manager/Ondernemer horeca past Remco Koopman (19) als een jas. Nog een jaartje en dan is hij klaar. Om vervolgens door te stromen naar óf de hogere hotelschool óf betaald werk. Zijn uiteindelijke doel: om over vijf jaar van nu zijn eigen grandcafé te openen.

De ultieme droom: ‘mijn eigen grandcafé beginnen!’

“Cijfermatig ging het bij mij niet zo best op de havo. Halverwege het vierde jaar besloot ik er de brui aan te geven en een bijbaantje te zoeken. Dus klopte ik aan bij restaurant de Heeren van Beijerland. Ondanks dat ik nog geen enkele horeca-ervaring had, voelde ik me er direct op mijn plek. Het beviel zo goed dat ik mij het jaar erop direct inschreef voor de opleiding Manager/Ondernemer horeca. Het mooie aan deze opleiding is dat hij erg praktijkgericht is. Wat mijn stages betreft, heb ik tot dusver veel geluk gehad. Tijdens mijn eerste stage hielp ik voor Vacansoleil in Frankrijk een Iris Parc opzetten. Een luxe familiecamping, waaraan ik die zomer nog een mooie vakantiebaan heb overgehouden.
Mijn tweede stage liep ik bij sterrenrestaurant Parkheuvel. En hoewel ik daar de eerste dag meteen al vijf glazen brak, zagen ze wel mijn ambitie om hogerop te komen. Ook daar mocht ik langer blijven dan mijn stage. Voor mijn derde en vooralsnog laatste stage draaide ik zes maanden mee op de frontoffice van het Thon Hotel Brussel. Dankzij die stages en de praktijkvakken die je volgt in Zadkine’s eigen schoolrestaurant heb ik al een schat aan ervaring opgedaan. Docenten leren je van A tot Z hoe je een bedrijf opstart en daar leiding aan kunt geven. Kennis die mij goed van pas gaat komen. Want de ultieme droom is om ooit een eigen grandcafé te starten.”

Docenten leren je van A tot Z hoe je een bedrijf opstart en daar leiding aan kunt geven. Kennis die mij goed van pas gaat komen.