De opleiding Optiek, wat houdt dat in?

Een opticien heeft verstand van ogen en van mode. 
Met een bril moet je immers scherp kijken en er goed uitzien!

De opleiding Optiek, wat houdt dat in?

Lijkt een baan in de Optiek je leuk? Bij Zadkine kun je drie opleidingen volgen:
* Verkoopmedewerker Optiek (bol- niveau 2, duur 2 jaar)
* Opticien (bbl/bol– niveau 4, duur 4 jaar)
* opticien/manager (bbl/bol– niveau 4, duur 4 jaar)

Als verkoopmedewerker Optiek adviseer je klanten op een deskundige manier bij de aanschaf van een montuur of glazen. Bij het afleveren van de bril zorg jij voor het op de juiste wijze afpassen van de bril. Een verkoopmedewerker werkt hoofdzakelijk in de winkel, is klantgericht en handelt secuur bij het afpassen van de bril. Een verkoopmedewerker optiek is klantvriendelijk en je dient dus goed met mensen om te gaan. Je hebt gevoel voor mode en hebt geduld. Bovendien werk je nauwkeurig en secuur.

Als opticien word je opgeleid om alle handelingen binnen het optiekbedrijf te verrichten. Je adviseert en verkoopt monturen en glazen, vervaardigt alle mogelijke brillen en past deze af bij de klant. Bovendien verricht de opticien de oogmeting. Je stelt de klant op zijn gemak. Het resultaat van de meting is een brilvoorschrift, waarmee de klant op een comfortabele manier ziet. De opticien zorgt ook dat hij eventuele klachten naar tevredenheid oplost.

Een opticien/manager heeft dezelfde vaardigheden en kennis als een opticien. Maar daarnaast leid je een optiekbedrijf. Je zoekt daarbij het evenwicht tussen je vakmanschap als opticien, het bedrijfsbelang en het belang van de klant. Als opticien/manager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het personeel. Als opticien/manager start je een eigen bedrijf of word je filiaalhouder.

Klik hier voor meer informatie over onze optiek opleidingen.

De opleiding Optiek, wat houdt dat in?
Je hebt ook een goed gevoel voor mode"”

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen