De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten

Een onderdeel van mijn stage is het organiseren van allerlei bijeenkomsten, zakelijk maar ook uitjes. Dit is zelfs onderdeel van ons examen.  in de week van 15 mei waren er bij ons op de afdeling en opleiding diverse activiteiten. Jullie hebben al kunnen lezen over de reis naar Spanje en de excursie naar FunX. Ik heb als examen het uitstapje naar de Efteling georganiseerd.

De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten

Hoe pak je dit aan?

Natuurlijk start je met het uitzoeken van een datum, de prijzen en het vervoer. Daarna informeer je studenten en collega’s en zo ontstaat er een deelnemerslijst, 35 personen in totaal. Natuurlijk was ik nu niet D student die mee op reis ging, maar de reisleider!

Op donderdag 19 mei was het zover. Om 9:00 uur vertrokken wij heel luxe per bus naar de Efteling in Kaatsheuvel. Voor vertrek heb ik natuurlijk alles gecontroleerd, heeft iedereen de uitnodiging, is de bus wel op tijd, wie is de buschauffeur, zijn de toegangskaartjes geregeld, heb ik de deelnemerslijst?

Voor in het instappen in de bus heb ik uiteraard iedereen zich bij mij laten melden en in de bus afspraken gemaakt voor de terugreis, ook heb ik iedereen van te voren de Efteling app laten downloaden, deze laat precies zien waar je in het park bent. Heel handig.

Iedereen heeft zich prima vermaakt in alle attracties, een geslaagd uitje dus! Voor mij komt er eind volgende week nog een belangrijk moment, het gesprek over mijn organisatie van deze dag. Een assessor (examinator) beoordeelt mijn verslag over de organisatie van deze dag, mijn logboek, mijn draaiboeken, de checklist en ook de voor- & nacalculatie. Het is natuurlijk belangrijk dat je binnen het budget bent gebleven!

Elke examenstudent organiseert een bijeenkomst. Ben jij benieuwd naar meer bijeenkomsten en verhalen over onze mooie opleiding? Blijf ons blog volgen.

Claudia Moke

Locatie Prins Alexanderlaan

De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten
De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten
De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten
De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten
De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten
De Managementassistent en het organiseren van bijeenkomsten
plannen en organiseren een taak van een MA!

Lees ook deze blogs