Cursus basis filigrain

Dit jaar heb ik de basiscursus filigrain gevolgd op de Vakschool Schoonhoven (Amsterdam). Al eerder heb ik op school kennis gemaakt met filigrain aangezien ik mezelf hier verder in wilde verdiepen ben ik deze cursus gaan doen. Deze cursus duurde 6 weken en werd gegeven door Carolien Giel.

Cursus basis filigrain

We hebben hier geleerd om filigrain te leren solderen, het maken van spinnetjes en ook werden er technieken extra uitgelicht. Bijvoorbeeld oogjes opwikkelen of het vermaken van oude gereedschappen.
De groep waar ik in zat was een zeer diverse groep, we hadden cursisten die de deeltijd opleiding Goudsmeden deden, maar ook iemand die al een tijdje een eigen zaak had.
Ik heb veel geleerd tijdens deze cursus wat ik ook heb kunnen toepassen in de praktijk. Daarnaast heb ik een opdrachtenboekje erbij gekregen waar heel de cursus stap voor stap in vermeld staat, waardoor ik altijd terug kan kijken hoe de techniek werkt.

Cursus basis filigrain
Cursus basis filigrain
Cursus basis filigrain