Conferentie “Kracht van het water”

Op vrijdag 5 april 2019 zijn wij naar de conferentie ‘Kracht van het water’ in Maassluis geweest. Wij hebben hieraan deelgenomen om een beeld te krijgen hoe een conferentie in zijn werk gaat. Het doel van de conferentie was de aandacht van de politiek te vestigen op ‘Zuid-Holland de water-recreatieprovincie van Nederland’.  Wat hebben wij gedaan bij deze conferentie en wat hebben wij ervan geleerd?

Conferentie “Kracht van het water”

LaHet eerste gedeelte van de conferentie vond plaats bij een haven, de Wijnkade. Dit was het vertrekpunt voor een informatieve rondvaart. Wij werden vriendelijk ontvangen en er werd kort uitgelegd wat wij moesten doen: alle gasten ontvangen, hen een sticker met hun naam erop geven en vervolgens de gasten naar de juiste rondvaartboot begeleiden.

Het tweede gedeelte was bij de Scheepswerf De Haas, na uitleg hebben wij daar de taken verdeeld. Met elkaar hebben we de gasten naar hun zitplaats verwezen. Daarna hebben wij ons verdeeld over de zaal. Stefanie assisteerde de heer Rodenburg, de voorzitter en tevens burgemeester van Midden-Delfland.  Zij moest ervoor zorgen dat hij alles had en indien nodig zij hem te hulp kon schieten. Tijdens de toespraken moesten Noorie, Fazila en Lavonne ervoor zorgen dat de genodigden een microfoon kregen als zij aan het woord waren. De deelnemers konden tussendoor kort iets uitleggen over hun bedrijf, hun ideeën en visies. Wij vonden de conferentie super leerzaam, goed om te zien hoe je voor een grote groep kan presenteren en hoe je het best je publiek kan bereiken. Aan het eind van de conferentie hebben wij de gasten tasjes met informatie meegegeven.

Waarom is zo’n conferentie voor ons zo interessant? Als Management Assistant organiseer je regelmatig grote bijeenkomsten. Op deze dag hebben wij kunnen zien dat goede voorbereidingen enorm belangrijk zijn, dat een bedacht programma goed uitgevoerd moet worden, je uiteraard altijd je vriendelijk moet zijn naar je gasten toe en er zeker verschillende manieren van presenteren zijn. Voor ons was het een erg leerzame dag.  

Lavonne, Stefanie, Noorie, Fazila & Zainaaz - opleiding Management Assistant, locatie Prins Alexanderlaan

Gastvrouwen bij de waterrecreatieprovincie van Nederland!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen