Charity Lubrano gekozen tot Zadkine Uitblinker 2017!

Zadkine heeft ook dit jaar weer een Mbo-uitblinker: Charity Lubrano Barbosa Vicente Pires. Mbo-uitblinkers zijn mbo-studenten waar je als onderwijsinstelling trots op bent. Jonge mensen die zich onderscheiden. Niet alleen vanwege mooie schoolresultaten, maar ook studenten die uitblinken vanwege prestaties tijdens hun stage. De landelijke finale van deze wedstrijd, georganiseerd door de MBO Raad, vindt plaats op donderdag 23 november.

Charity Lubrano gekozen tot Zadkine Uitblinker 2017!

Studente Assistent facilitaire dienstverlening en zorg, niveau 1
Charity zit in een van onze Entree plus-klassen en wel in die van de jonge moeders. Charity zorgt voor haar 2 kindjes van 2 en 4 jaar. Ze heeft weinig verzuim en nog nooit een onvoldoende gehaald. Ze heeft een 10 gehaald voor haar spreekexamen Nederlands (presentatie) en ze heeft deelgenomen aan de landelijke examens rekenen en Nederlands op 2F. En dat alles terwijl ze onder zeer moeilijke omstandigheden zorg draagt voor haar gezin. Haar stage heeft ze voorbeeldig gelopen bij Huis van de Wijk “Het Ravennest” binnen WMO Radar. Ze willen haar daar eigenlijk niet kwijt maar, ze kiest volgend jaar op niveau 2 toch voor een andere stage waar ze weer nieuwe dingen zal kunnen leren.

Welke speciale prestatie heeft onze Uitblinker geleverd?
Charity heeft gedurende haar stage ook in de avonden en weekenden stage gelopen mits er oppas voor haar kindjes beschikbaar was. Dit deed zij niet omdat dat van haar werd verwacht, maar omdat zij een dusdanige verbinding voelde met haar stage en de cliënten met wie zij daar werkte, dat zij het zelf leuk vond om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals de aanschuifmaaltijd voor ouderen of de ouderenbingo. Ook heeft zij met veel plezier geholpen op onze Horeca-afdeling tijdens de inloopdiners van de wijk die Zadkine Startcollege heeft georganiseerd. Zij heeft haar persoonlijke omstandigheden en de opvoeding van haar kinderen op geen enkel moment gebruikt als reden of excuus om minder goed te kunnen functioneren/presteren op school of in het leerbedrijf. Ze heeft haar klasgenoten gemotiveerd, bemoederd en aangemoedigd, alles om hen te stimuleren het vol te houden. Ze coachte als het ware de hele klas. Haar bijnaam was niet voor niets klassenmama!

Wat vindt Charity zelf van haar nominatie?
Charity was, toen haar het nieuws per telefoon verteld werd "flabbergasted". Ze is ontzettend blij en trots en voelt zich vereerd dat ze Zadkine uitblinker 2017 is geworden en genomineerd is voor Uitblinker van het jaar.

Wat zijn haar toekomstplannen?
Charity wil heel graag met jeugdigen/jongeren gaan werken. Zij is zelf van ver gekomen en hoopt dat ze als ervaringsdeskundige zelf later ook anderen kan gaan helpen voor wie het allemaal niet vanzelfsprekend is. Ze is nu aangenomen bij de opleiding Zorg en Welzijn niveau 2 (23+ klas) en hoopt van hieruit zo snel mogelijk door te stromen naar niveau 3 en/of 4. Haar streven is om ergens in dit traject te kunnen versnellen zodat ze voor haar 30e is aangenomen op een niveau 4-opleiding Maatschappelijke zorg.

Charity is een voorbeeld voor de vele andere ongediplomeerde jonge mama's die wij in Rotterdam hebben, en mede hierom is zij benoemd tot Zadkine Uitblinker 2017!

Ga naar: Home - Startcollege

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen