Chantal loopt stage in Spanje voor haar opleiding Verzorgende

Chantal Kolk (19), studeert Verzorgende (niveau 3), liep stage in een verpleeghuis in Spanje

Chantal loopt stage in Spanje voor haar opleiding Verzorgende

Chantal Kolk (19), studeert Verzorgende (niveau 3), liep stage in een verpleeghuis in Spanje
“Ik wilde graag in het buitenland stage lopen om een andere cultuur te ervaren. Jammer was dat ik in Spanje minder mocht doen dan in Nederland. In Spanje bestaan de functies helpende en verpleegkundige, maar het beroep verzorgende kennen de Spanjaarden niet. Het is daar strikt gescheiden. Dat betekende dat ik geen wonden mocht verzorgen of medicijnen kon toedienen. Desondanks heb ik veel geleerd. Vooral van de arbeidsmentaliteit. Er was op de afdeling maar één verpleegkundige die bij alle bewoners de medicijnen toediende en de wonden verzorgde. Ze moest hard doorwerken. Ook namen verpleegkundigen en helpenden in Spanje ruim de tijd voor de hotelgasten, de mensen die met De Zonnebloem op vakantie waren. Ze zorgden voor een lekker ontbijt en maakten leuke uitstapjes. Daar heb ik veel respect voor. Ik ben inmiddels klaar met mijn studie. Voorlopig ga ik aan de slag op mijn stageadres in Nederland, waar ik een contract heb gekregen. Daar probeer ik die mentaliteit vast te houden”.

Ga naar: Home - Gezondheidszorg