Bezoek van wethouder Florijn

Donderdag 17 januari 2013 is meneer Florijn langs geweest om te vertellen over schulden en wat je er nou eigenlijk aan kan doen.

Eerst begon onze lieve meneer Wagner een korte toelichting te geven over wat meneer Florijn ging vertellen en wat er allemaal besproken zou worden! Vervolgens kwam meneer Florijn binnen en begon te vertellen over wat een wethouder nou eigenlijk doet en wat meneer Florijn doet.

Heel veel jongeren in Rotterdam hebben al schulden zonder dat ze erover praten.. Dat maakt het allemaal heel ongemakkelijk, meneer Florijn vindt dat schulden bespreekbaar moeten worden en dat wij als omstanders van dierbaren, familie en vrienden hen moeten helpen!

Schulden moeten bespreekbaar worden en mensen eromheen moeten meer helpen, meer elkaar helpen dat is wat er veranderd moet worden. Nu kunnen mensen met schulden naar de schuldhulpverlening maar er zou zoveel veranderen als wij elkaar ook een handje zouden helpen. Elkaar in de gaten houden met schulden. Meneer Florijn vindt dat dit zeker moet veranderen en aangezien wij de nieuwe juristen worden van de toekomst moeten wij met deze veranderingen beginnen! Zo vertelde meneer Florijn ook over de ergste gevolgen van de schulden. Zoals de WNSP, de wet schuldsanering natuurlijke personen, dit houdt in dat mensen onder bewindstelling worden gesteld. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn zo zegt meneer Florijn. Zo legde meneer Florijn allemaal uit wat er dan gebeurt en hoe dat in zijn werk gaat. Ook heeft meneer Florijn verteld over wat de gemeente kan betekenen voor Rotterdammers met schuld, de gemeente helpt de mensen met budgetteren dit laat de gemeente over aan de schuldhulpverlening.

Als topper van het leuke gastbezoek van meneer Florijn kreeg het Zadkine Fonds, wat voor jongeren is die wel
willen studeren maar geen genoeg geld hebben om hun boeken etc te betalen, een cheque van maar liefst €1000,-.

Bedankt meneer Florijn! Hier kunnen weer leerlingen door worden geholpen, zo hoopt meneer Florijn dat meer bedrijven hierin willen investeren!

Het was erg leuk om meneer Florijn op bezoek te hebben en hij heeft ook zeer zeker dingen goed duidelijk gemaakt over schulden! Op naar de plannen van de nieuwe juristen van de toekomst, WIJ DUS! Tijd om te brainstormen hoe we de medemens kunnen helpen.

Bedankt meneer Florijn.

Roxanne Boone Verbeek  JM1B