Before I die…..

Aanstaande vrijdag 7 juni om 17.00 uur is heel Rotterdam uitgenodigd op het Schouwburgplein. We kunnen er onze droom, onze unieke wens schrijven op een gigantisch schoolbord . We lezen met vermaak en ontroering de wensen van talloze Rotterdammers.

Before I die…..

Studenten van Zadkine Bouw, Servicemedewerker Gebouwen en Allround Ondernemer Klusbedrijf plaatsen dit bord tussen de lantaarns op het Schouwburgplein.

kunstenares Candy Chang heeft een verlaten huis in New Orleans geheel met schoolbordenverf geverfd met daarop de zin: "Before I die, I want to ………………”.
Een dag later was duidelijk waar haar buurtgenoten over droomden; met krijt waren de zinnen aangevuld met:  “ ..wil ik helemaal mezelf zijn”,  “…wil ik berecht worden voor piraterij”, “…..wil ik leven zonder netaansluiting”, “….wil ik haar nog één keer vasthouden”.

De routine van elke dag neemt ons in beslag en doet vergeten wat écht belangrijk voor ons is. Op talloze plaatsen in de wereld is dit initiatief spontaan overgenomen. De borden zijn o.a.  geplaatst in  Zuid-Afrika, Kazachstan, Argentinië.

Het projectbureau van initiatiefneemster Sera Yeramian  kreeg alle medewerking van de gemeente Rotterdam en benaderde de opleidingen van Zadkine Prins Constantijnweg
om dit project hier te realiseren.

Zes studenten hebben het werk voorbereid met de Toolkit van de kunstenares en monteren de borden op het Schouwburgplein.
Het zullen de eerste Rotterdammers zijn die hun dromen kunnen opschrijven, als de laatste bout is aangedraaid.
Deze jongens en meid werken in de nabije toekomst in onderhoud en renovatie en zullen nog vaak mooie dingen in deze stad wegzetten. Bouwen in .. en áán het hart van Rotterdam!


info:
Opleidingen Timmerkracht, Servicemedewerker gebouwen, Allround Ondernemer Klusbedrijf: Zadkine, Prins Constantijnweg 30, Rotterdam, 010 2885288

Sera Yeramian : serayera@gmail.com

Candy Chang: http://www.ted.com/talks/candy_chang_before_i_die_i_want_to.html.

Before I die…..
Before I die…..
Before I die…..
Ga naar: Home - Techniek