AOK studenten in het zonnetje gezet

3 juli jl. vierden de partners van Renoveren op Zuid de oplevering van twee woningen in Charlois. Wethouder Hamit Karakus  was bij de officiële oplevering aanwezig en sprak tijdens het persontbijt in één van de opgeleverde woningen zijn bewondering uit over de geleverde prestatie aan de Boergoensevliet.

AOK studenten in het zonnetje gezet

Naast de fysieke aanpak van de woningvoorraad heeft de renovatie ook een groot maatschappelijk belang, namelijk het bieden van een goede opleiding waardoor jongeren een goede toekomst kunnen opbouwen.

Ook dit schooljaar renoveren Zadkine, Albeda college, Breijer Bouw en Installatie, Woonstad Rotterdam en de gemeente Rotterdam in een gezamenlijk project verschillende woningen in Rotterdam-Zuid. In het leerwerkproject ‘Renoveren op Zuid’ voeren mbo-studenten van de Bouw- en Afbouw-opleidingen verschillende werkzaamheden uit. 

Onder begeleiding van een leer- en werkmeester van Breijer Bouw en Installatie is ook deze woning flink onder handen genomen: het samenvoegen van twee kleinere woningen tot één eengezinswoning, het isoleren van het huis, het aanpassen en moderniseren van de badkamer en het toilet, stuc- en het schilderwerk.  De woning aan de Boergoensevliet  is nu een prima gezinswoning in het aanbod van  woningbouwvereniging Woonstad Rotterdam. De gezinswoning aan de Boergoensevliet is nu gereed voor verhuur of verkoop.

Redenen genoeg om na de verschillende dankwoorden de belanghebbenden en de trotse betrokken studenten een feestelijk ontbijt aan te bieden. Studenten van het Zadkine Startcollege bereidden dit uitgebreide, feestelijke ontbijt voor.  Na het officiële gedeelte bezichtigden de genodigden de woning. Bouw & Afbouw-studenten kijken met trots naar de door hun gerenoveerde woning, waarvoor zij terecht in het zonnetje werden gezet.
 

AOK studenten in het zonnetje gezet
AOK studenten in het zonnetje gezet
AOK studenten in het zonnetje gezet
Ga naar: Home - Techniek