Als Zadkine Uitblinker aan het werk…….

De afgelopen weken waren spannend, druk en vooral leerzaam. Ik ben door de docenten en studenten van onze afdeling Juridische & Secretariële beroepen in het zonnetje gezet en ik werk nu tijdens mijn vakantie elke dag met heel veel plezier bij het Openbaar Ministerie. Ik heb zelfs te horen gekregen dat agenten en de chef van Politie Rotterdam niet kunnen wachten tot ik er stage kan gaan lopen! Dat is super goed nieuws.

Als Zadkine Uitblinker aan het werk…….

Ik heb de speeddate gehad met de jury samen met 42 andere uitblinkers vanuit allerlei plaatsen in Nederland. Het was spannend, maar ook erg gezellig! Je hoorde heel veel verschillende verhalen, ervaringen en je ontmoet zeer gemotiveerde personen. 5 september krijgen wij elk te horen wat de jury van ons gesprek vond en zullen wij te horen krijgen hoeveel punten wij krijgen van de jury. 5 september is de dag dat het stemmen kan beginnen! Op de site www.ditismbo.nl kan iedereen uit geheel Nederland stemmen. Natuurlijk hoop en wens ik dat velen op mij zullen stemmen! Je kunt op de site lezen waarom ik de uitblinker ben en wat mijn doelen zijn.

Ik vind het hartstikke belangrijk dat alle studenten hun best doen in hun studentenjaren. Natuurlijk is het lastig, soms saai en is er veel leerstof, maar deze jaren bepalen je toekomst. Ik verwacht niet dat ieder later thuis op de bank zou willen hangen hele dagen lang! Als je een droom hebt, ga er voor. Het kan lang duren, het kan moeilijk worden en er kunnen tegenslagen op je pad komen. Toch moet je elke seconde in je hoofd houden dat JIJ een droom hebt en dat JIJ het zal bereiken! Als je nog geen droom hebt en echt geen idee hebt wat je in de toekomst wilt, je gaat het ooit vinden. Ook dit zal lastig worden en misschien wel lang duren, maar ooit bereikt ieder wat hij/zij wil, zolang je je best doet! Dit is mijn grootste doelstelling! Iedereen motiveren om door te gaan en adviseren om open dagen te bezoeken en alles te doen om een meeloopdag te volgen. Zo kan je in de praktijk zien of dat wat jij wilt, echt je droom blijkt te zijn. Als je nog geen droom hebt, wil ik zoveel mogelijk helpen en steunen met het zoeken en het vinden van een start van een droom.

Het is ook goed om een ondersteunende rol in de maatschappij te hebben. Zo heb ik vorige week te horen gekregen dat ik ben aangenomen voor vrijwilligerswerk met als functie: Gesprekspartner voor Ouderen voor het Centrum voor Levensvragen – MOTTO te Rotterdam. Ik ga vertrouwelijke gesprekken voeren met ouderen over levensvragen en zo over hun levensverhaal praten. Ik word hiervoor gecoacht en getraind. Ik hoop hiermee te ervaren dat ik multifunctioneel inzetbaar ben, niet alleen voor jongeren, maar ook zeker voor ouderen!

Nu is het zomervakantie, tijd voor mij om na te denken over hoe ik iedereen kan motiveren om doelen te formuleren en na te streven en op die manier iets moois te bereiken in je leven! En......natuurlijk hoop ik dat jij mij op ons blog blijft volgen en op mij zal stemmen vanaf 5 september!!!!

Een mooie zomer,

Daniella van der Velden

Zadkine Uitblinker 2016

Als Zadkine Uitblinker aan het werk…….
Als Zadkine Uitblinker aan het werk…….
Als Zadkine Uitblinker aan het werk…….
Als Zadkine uitblinker wil ik ook jou motiveren om je droom te bereiken!

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen