Praktijkles techniek

Praktijkles techniek

Wat doen we eigenlijk in een les van techniek?
Op het Startcollege, locatie Frankendaal 70, hebben we een jaar lang lessen van verschillende opleidingen. Zoals ik dat laatst vertelde, zijn er  vakken van de opleidingen handel, horeca, techniek en zorg. Je krijgt een diploma op niveau 1,
dat wil zeggen AKA = Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent. Je mag zelf kiezen welke richting het beste voor je is. Vandaag wil ik wat over techniek schrijven.

In deze les doen we veel verschillende dingen. Per 10 weken moeten we drie opdrachten gaan maken. We hebben met hout, aluminium en elektrotechniek gewerkt. De eerste opdracht die we moesten doen was met hout. We hadden veel gereedschappen nodig, bijvoorbeeld: kruishut, liniaal, potlood, duimstok, blokhaat, beitel, houthamer, vijl, zaag en hotschaaf. Dat is best moeilijk voor mensen die nog niet zo lang in Nederland zijn omdat ze eerst alle woorden moeten leren om goed te begrijpen wat we eigenlijk moeten doen. Daarna moesten we maten optekenen op ons stukje hout. Daarna hebben we met de houtschaaf het blok hout glad geschaafd, naar de juiste maten op de  tekening. Toen hebben we schuine hoeken gemaakt en een blok hout op de juiste maat gezaagd en het blok hout afgewerkt. Dat duurde ongeveer 3 lessen voordat we klaar met alles waren. De tweede opdracht ging wat sneller. Het ging over spaanplaat, werken met aluminium. Hier hadden we niet zo veel gereedschappen voor nodig, alleen maar liniaal, centerpons, zetbank en bankschroef. Ten eerste moesten we natuurlijk alles met kraspen overtekenen. Daarna moesten we poentjes doen met kolomboormachine, spiraal 4mm. Met een vijl hebben we alles netjes gedaan en met zetbank moesten we aluminium buigen.

Praktijklessen van techniek vind ik  goed werk voor jongens want ze zijn veel sterker dan meisjes en ze houden ervan dat soort dingen te gaan leren. Natuurlijk zijn er  nu ook steeds meer meisjes vinden die het  ook best leuk vinden om te gaan doen.
Docenten van techniek op het Startcollege zijn best vriendelijk, aardig en soms ook grappig. Zij zorgen er heel goed voor dat we alles begrijpen en  leggen wat precies uit wat we elke les gaan maken. Ze zorgen er ook voor, dat er geen ongelukken gebeuren. Ze passen dus goed op ons. In de praktijkles techniek, kun je ook veel leren over hoe kun je iets kunt bouwen en ,repareren etc. Als je  in je toekomst een automonteur wilt worden of iets met bouwen wilt gaan doen, dan geven de praktijklessen techniek een goede kennismaking en eerste voorbereiding.

Praktijkles techniek
Praktijkles techniek
Praktijkles techniek
Je mag zelf kiezen welke richting het beste voor je is!
Ga naar: Home - Startcollege - Techniek

Lees ook deze blogs