Nieuw schooljaar … nieuwe directeur

Vanaf 1 juni jl. heeft Zadkine Startcollege een nieuwe directeur. Ineke Mulder was jarenlang het boegbeeld van Zadkine Startcollege en heeft als een grootschaakmeester onze school opgetuigd en toekomstbestendig ingericht. Ineke blijft verbonden aan Zadkine en is inmiddels volop bezig met een aantal complexe en uitdagende projecten. Zij draagt vol vertrouwen de sleutels over aan … Jethro Bos.

Nieuw schooljaar … nieuwe directeur

Wie is dat … Jethro Bos?

Wij legden hem een aantal afwisselende vragen voor, zodat je alvast een indruk van hem krijgt!

Hoe oud ben je?

38 jaar.

Waar kom je vandaan en waar woon je nu?

Geboren en getogen in Sittard, Limburg. En ja … fan van Fortuna Sittard.

In 2000 ben ik naar Rotterdam gekomen en woon nu 7 jaar in Rhoon.

Verliefd / verloofd / getrouwd / gescheiden?

Getrouwd.

Kinderen?

Nope.

Hobby’s en sport

Reizen, koken en uit eten, fitness en tafeltennis.

Wat deed je voor werk voordat je naar Zadkine Startcollege kwam?

Inmiddels werk ik 14 jaar bij Zadkine. Ik begon als docent bij de opleiding Onderwijsassistent. Hier werd ik later ook teamleider. Daarbij kwam het teamleiderschap bij de opleiding Sociaal Werk en Maatschappelijke Zorg. Een fantastisch traject gericht op ervaringsdeskundigheid en bedoeld voor studenten met ervaring in de psychiatrie of verslavingszorg. Zo ontzettend van meerwaarde!

Waarom heb je voor Zadkine Startcollege gekozen?

Bij Zadkine Startcollege staat vooral een maatschappelijke opdracht centraal. Zo is het voor onze studenten allerminst vanzelfsprekend dat zij met succes (kunnen) deelnemen aan de samenleving. Dat vraagt nu eenmaal meer aandacht. Daar wil ik graag aan bijdragen!

Wat voeg jij toe aan Zadkine Startcollege?

Een tomeloze energie en optimisme. Daar doe ik graag een portie humor en relativeringsvermogen bij. Als directeur wil ik me vooral bezighouden met de vraag ‘is dit van toegevoegde waarde voor de maatschappij? Waarom? En wat hebben we te doen om dat te realiseren?’

Wat merken onze studenten, partners en verwijzers hiervan?

Ik stel graag vragen en confronteer zonder te oordelen. Ik denk in kansen en mogelijkheden, waarbij ik grote waarde hecht aan handelen tussen goed en kwaad (ethisch), overeenstemming (congruentie) en eerlijkheid en betrouwbaarheid (integriteit). Ik wil veel samen doen met anderen en gebruikmaken van de diversiteit in de stad, in de teams en de studenten. Daar sta ik voor. Dat merken anderen snel genoeg.

Wat is volgens jou de reden dat jongeren voor Zadkine Startcollege moeten kiezen?

Al onze locaties zijn kleinschalig. Hierdoor heb je kleiner(e) klassen en kennen we iedereen bij naam en een eventuele achtergrond. Door het vertrouwen dat wij hebben in o.a. onze studenten zijn wij een betrouwbare partner. Wij zien onze studenten namelijk als gelijkwaardig. Dit geldt ook voor partners zoals (leer)bedrijven en organisaties die met jongeren werken. Het is dé basis om onze studenten met succes te laten starten.

Wat is je guilty pleasure?

Het foute uur van Qmusic en dan vooral hard meezingen! Of, in één keer een familiezak van Croky bolognese chips leeg eten, terwijl je toch wel weet dat je vol zit.

Welke boodschap heb je voor de lezer van dit blog?

Ken je iemand die een mbo diploma op niveau 1 wil halen? Laat die persoon dan vooral eens kennismaken met Zadkine Startcollege.

Heb je zelf een vraag aan Jethro? Loop bij hem langs of stuur gewoon een mail!

tomeloze energie en optimisme

#@zadkinestartcollege @ instagram

Ga naar: Home - Startcollege