Justine van Halderen en de Travel Champion Europe

Mijn naam is Justine van Halderen en ik ben laatstejaars student van de opleiding Leisure & hospitality van Zadkine Centrum te Rotterdam. Aan het einde van mijn tweede leerjaar heb ik vijf maanden stage gelopen bij JoHo in Den Haag. Ik heb tijdens deze periode meegewerkt aan diverse projecten. De grootste projecten waren het organiseren van de Streetlife en de Travel Champion Europe. Ik vertel jullie graag meer over mijn werkzaamheden!

Justine van Halderen en de Travel Champion Europe

In de periode van 1 april 2011 tot 4 september 2011 heb ik stage gelopen bij JoHo in Den Haag. JoHo is een bedrijf dat mensen helpt die in het buitenland willen werken, wonen of voor het lopen van stage.Tijdens deze periode heb ik meegewerkt aan het project Streetlife en de Travel Champion Europe. Streetlife is één van de grootste talentenjachten van Den Haag, georganiseerd door het bedrijf CC4U. Dit jaar werd de finale gehouden in het Lucent Danstheater en was het thema 'Circus'. Voor dit evenement heb ik veel meegeholpen tijdens de voorbereidingen. Zo heb ik het draaiboek gemaakt, contact onderhouden met de deelnemers en was ik aanwezig bij de voorrondes en natuurlijk de finale. Dit was een groot succes!

Mijn officiële stage was het meehelpen met het organiseren van Travel Champion Europe. Dit is een reiswedstrijd in opdracht van de Europese Unie, waarbij twaalf teams voor twee weken door Nederland reizen. De bedoeling was om zo creatief en duurzaam mogelijk te reizen, te verblijven en te eten. De winnaar hiervan won €5000,-. Ik heb Travel Champion eigenlijk van begin tot eind meegemaakt en mijn taken waren hierdoor ook zeer divers. Denk hierbij aan persberichten schrijven en versturen, draaiboeken maken, contacten met de deelnemers onderhouden, meehelpen met de website maken en meedenken met de opzet van de wedstrijd. Ik maakte deel uit van een team van vier vaste personen. Dit is heel prettig om goed te leren samenwerken. Als je meer wilt weten over Travel Champion Europe, kijk dan op http://www.travelchampion.eu/

Ik wil zelf graag grote evenementen organiseren en heb hier een hele leerzame ervaring aan overgehouden. Je krijgt bij JoHo vele kansen om door te groeien en te laten zien waar je goed in bent. Je bent niet gewoon een stagiair, maar echt een medewerker. Ik vind het zeker een aanrader als stageplek, mocht je als student verder willen in de evenementen- of recreatiebranche. Ik zal mijn stage zeker niet vergeten en zal er nog vaak aan terug denken en ik weet zeker dat ik er nog veel aan ga hebben in mijn toekomst.

 

Justine van Halderen is Zadkine-studente aan de mbo-opleiding Leisure & hospitality Rotterdam en vertelt over haar tweedejaars stage.