Pascalle vertelt over haar studie

Ik heb voor de opleiding Pedagogisch medewerker gekozen, omdat ik kinderen heel leuk vind en ik er blij van word om met hen samen te werken. 

Pascalle vertelt over haar studie

Het geeft mij echt een goed gevoel als die kleintjes op mij af komen rennen en mij een knuffel geven. Je hebt ook te maken met vervelende momenten. Laatst kwam er een jongen scheldend de klas binnen rennen. Als pedagogisch medewerker moet je dan in gesprek gaan met zo’n leerling. Je vraagt dan wat er aan de hand is.

Het leiden van een activiteit vind ik erg leuk. Je organiseert activiteiten, zoals dansen, spelen en bellen blazen. Je kan het natuurlijk zo leuk maken als je zelf wil. Als pedagogisch medewerker moet je inzicht hebben in hoe kinderen kunnen zijn. Ieder kind is weer anders en daar moet jij op inspelen. Een pedagogisch medewerker is geduldig en moet positief met situaties omgaan.

Ga naar: Home - Welzijn & Sport