Floor en Jessica vertellen over de themaweek Pameijer

Floor van der Veen en Jessica Koole zijn eerstejaars Zadkine-studenten aan de mbo-opleiding Leisure & hospitality Rotterdam en ze vertellen meer over de themaweek die ze onlangs hebben uitgevoerd in samenwerking met Cultdock en de stichting Pameijer. De stichting Pameijer werkt voornamelijk met cliënten met een verstandelijke beperking.

Floor en Jessica vertellen over de themaweek Pameijer

Op maandag 26 september 2011 en dinsdag 27 september 2011 zijn wij met een aantal studenten uit onze klas (L1A) en een aantal uit klas L2A naar Theater Maatwerk geweest. Hier hebben we samen mogen werken met mensen van de stichting Pameijer.

Maandag ochtend werden wij om 9 uur verwacht bij Theater Maatwerk. We werden met open armen ontvangen en maakten kennis met de groep waarmee we deze dag gingen doorbrengen. Allereerst kregen we een presentatie van een mevrouw die daar werkte. Ze vertelde wat over zichzelf en wat Theater Maatwerk inhield. Daarna gingen we een warming-up doen en kregen we een aantal oefeningen die we moesten uitvoeren in groepen. We moesten ons bijvoorbeeld inleven in verschillende situaties en verschillende emoties laten zien. Ook moesten we als marionetten zitten terwijl de ander studenten ons in verschillende houdingen gingen zetten. Deze dag eindigde om vier uur na een druk, maar zeker een gezellig programma.

Dinsdag begon de dag om 9 uur. Er waren andere mensen dan de dag ervoor. Deze mensen werkten al wat langer bij Theater Maatwerk, sommige zelfs al 25 jaar! Na weer een korte kennismaking begon ook deze dag weer met een warming-up. Hierna hebben we elkaar na moeten doen als spiegelbeelden. Verder hebben we de dag besteed aan verschillende dansen. Steeds hadden we verschillende stukjes geoefend, waardoor we dus onbewust ineens een hele dans in elkaar hadden gezet.

De afgelopen dagen wisten we niet echt wat we ervan moesten verwachten, maar we hebben het erg naar ons zin gehad. Sommige hadden al eerder met de cliënten van de stichting Pameijer gewerkt, voor anderen was dit weer een nieuwe ervaring. We vonden het jammer dat de dagen zo snel voorbij waren gegaan, maar we hebben er veel van geleerd. We hebben bijvoorbeeld geleerd hoe we met mensen met een verstandelijke beperking om kunnen gaan door de activiteiten die we hebben uitgevoerd. Dit is voor onze opleiding Leisure & Hospitality belangrijk, omdat we later te maken krijgen met verschillende doelgroepen.