Eindresultaat Alecco Giljam

Het ontwerp is van Daan v/d Nieuwenhof, en zo als je op de tekening kunt zien is het een hanger die met een soort trap loopt. Het ontwerp ziet er eenvoudig uit,  maar is ingewikkelder dan je denkt.

Eindresultaat Alecco Giljam

Daan heeft een groot deel van dit ontwerp op papier gezet en heeft daar ook een klein proefmodel bij gemaakt. Deze basis heb ik gebruikt bij de uitwerking van het sieraad.
Eerst heb ik op een plaat zilver de juiste maten getekend. Daarna heb ik de binnenkanten uitgezaagd en vervolgens de lijnen die omgevouwen moeten worden ingevijld met een naaldvijl in een hoek van 45 graden.
Het geheel is daarna gladgeschuurd met schuurpapier en daarna hoogglas gepolijst. Het resultaat voldeed niet aan mijn verwachtingen en daarom heb ik gekozen voor een geschuurd oppervlak. Na het schuren heb ik de lijnen omgebogen zodat ze haaks op elkaar kwamen te staan. De hoeken zijn verstevigd met soldeer, zodat ze niet los kunnen laten of terug buigen. Het moeilijkste gedeelte van deze opdracht was het bevestigen van de steen in het werkstuk. Hiervoor heb ik een stuk in het midden opgegebogen zodat het precies groot genoeg is om de steen in te plaatsen. Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat.