Een technisch beroep bij Defensie?!

Je denkt er niet direct aan, maar Defensie is een van de grootste technische werkgevers van Nederland.

Een technisch beroep bij Defensie?!

Logisch, want techniek is van levensbelang bij de inzet van Defensie voor vrede en veiligheid. Jaarlijks heeft Defensie een groot aantal technische vacatures te vervullen. Om jongeren kennis te laten maken met de high tech wereld van Defensie organiseert de krijgsmacht op 6 november een spectaculaire Techniekdag op de NDSM-werf in Amsterdam: TechBase.

Een open dag? Nee, TechBase is veel meer een techniekfestival. Jongeren met bèta interesse, en/of een technische opleiding, van vmbo tot en met een wo-opleiding, kunnen de geavanceerde technische wereld van Defensie namelijk écht van binnenuit meemaken. En meteen zien hoe al die techniek wordt ingezet voor Vrede en Veiligheid. Van alleen maar toekijken is geen sprake, want tijdens TechBase word je direct uitgedaagd om ter plekke mee te werken aan het high tech materieel. Je moet het maar kunnen. ‘’En zeg zou zelf: waar sleutel je liever aan? In een garage aan een auto van 150PK of bij Defensie aan een F-16 van 100.000 PK?’’, aldus Bastiaan Knip, aanjager Defensie van de techniekdag. Daarnaast zijn de doelgroepzenders MTV en Slam FM aanwezig, treden er artiesten op en zijn er sprekers waaronder André Kuipers.

Wanneer je met klasgenoten het evenement TechBase wil bezoeken, kan je decaan je aanmelden tot en met vrijdag 18 oktober via http://www.werkenbijdefensie.nl/schoolinschrijving. TechBase is geschikt voor tweede, derde- en vierdejaars leerlingen, alhoewel wij ons realiseren dat vierdejaars leerlingen een druk (examen)programma hebben. Defensie regelt het vervoer vanaf je school naar Amsterdam, wel vragen zij of de school voor begeleiding wil zorgen.