Een bijzondere ontmoeting met ons Koningspaar

Graag deel ik mijn bijzondere vrijdag 21 juni 2013! De dag waarop ik als Zadkine-uitblinker 2013 de gelegenheid kreeg om kennis te maken met ons Koningspaar.

Een bijzondere ontmoeting met ons Koningspaar

Bij aankomst werd ik netjes door een beveiligingsmedewerker  ontvangen en kreeg ik mijn badge uitgereikt. Ik was ingedeeld in de categorie 'Onderwijs' en mocht plaatsnemen bij docenten en studenten uit de provincies Zuid-Holland en Zeeland.

Na een klein half uur  kwamen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima enthousiast binnen. Deze binnenkomst heeft mij (en meerdere aanwezigen) erg verrast. Wij zijn van de Koninklijke familie gewend dat zij toch wat afstand van het 'publiek' houden. Hier was absoluut geen sprake van! Maxima kwam bij ons aan de tafel zitten en onder het genot van een cappuccino en een echte Zeeuwse bolus heeft zij met iedereen aan tafel een kort gesprekje gevoerd en vragen aan ons gesteld. Wat mij erg verbaasde, is dat zij van elke school en hun activiteiten iets af weet. Zij kon over elk onderwerp meepraten. Zelfs over studenten die het op dit moment moeilijk hebben met het vinden van een stageplek. Zij was erg benieuwd naar mijn visie hierop en wij hebben hier samen kort over gesproken.

Je kon aan het Koningspaar zien, dat zij het een grote eer vonden om kennis te maken met de provincies. Het was een unieke ervaring en ik zal dit echt nooit vergeten! Ik bedank Zadkine voor het mogelijk maken van deze ervaring!

En….......vergeten jullie niet om via http://www.ditismbo.nl/uitblinkers/2013/hillary-koenders op mij te stemmen? Elke stem telt! Je kunt met al je verschillende e-mailaccounts stemmen. Doen, hé!

Met hartelijke groet,

Hillary Koenders
Zadkine-uitblinker 2013
Secretariële beroepen, locatie Centrum