Derdejaars Leisure studenten op bezoek bij Recreatievakbeurs in Gorinchem

Wij zijn Davey, Jennifer, Wendy, Justine, Gianni, Linda en Mariska. We zitten in klas L3A, dit is de derdejaars klas van de opleiding Leisure van Zadkine Centrum. Op dit moment volgen wij het laatste jaar van onze opleiding op niveau 4. Na afronding van deze opleiding zijn wij ‘Leisure and hospitality executives’, oftewel leidinggevenden in de recreatiebranche.

Derdejaars Leisure studenten op bezoek bij Recreatievakbeurs in Gorinchem

In het derde en laatste jaar van onze opleiding werken we aan een aantal GOE’s (projecten) die in het teken staan van de recreatiebranche en leidinggeven. Voor de GOE ‘De recreatiebranche’ en de GOE ‘Leisure and hospitality executive’ hebben we een bezoek gebracht aan de Recreatievakbeurs te Gorinchem. In deze blog vertellen we onze ervaringen.

Davey, Jennifer en Wendy: “Wij zijn naar de Recreatievakbeurs geweest in Gorinchem. Daar mochten we undercover lopen over de beurs en hebben daar onwijs veel informatie opgedaan. We moesten gaan zoeken naar de nieuwste trends van de recreatie. Hoe je daar later op in kan spelen als je bijvoorbeeld een eigen bedrijf wil oprichten. Wij vonden het heel leerzaam en hebben veel met mensen gesproken. Van een bedrijf dat kassa’s levert tot de Animatiecompagnie voor het inhuren van animatie en recreatie. Er stonden zoveel bedrijven op de beurs, dat je soms niet wist waar je het naar moest zoeken. De mensen daar hadden wel door dat wij van een school waren, want zo jong en dan je eigen bedrijf hebben is een beetje raar natuurlijk. Ze vonden het heel leuk dat wij er ook waren en waren ook geïnteresseerd in ons. Ze vroegen vooral wat wij nou wilden in deze maatschappij en als je dan vertelt wat je wilt krijg je zoveel mogelijk feedback van wat je wel moet doen om het tot een succes te brengen en wat niet. Ook moesten we mensen interviewen over wat hun nou vinden van hun werk, maar ook wat voor competenties je nodig hebt voor dit vak, daar kwam vooral uit voort dat je veel passie nog hebt en heel creatief moet zijn. Wij vonden ondanks dat we eerst twijfels hadden over deze beurs, het een super leuke middag! We zullen zeker nog wel een keer gaan of we hopen dat we er later zelf mogen staan met ons eigen bedrijf.”

Justine, Gianni, Linda en Mariska: “Donderdag 1 december 2011 was het dan zover. Klas L3A ging op reis naar het altijd zonnige Gorinchem om daar een Recreatievakbeurs te bezoeken. Op de beurs aangekomen werden wij op een positieve manier verrast door de leuke en gezellige sfeer die er hing. We zijn tijdens de beurs door de grote zaal gelopen waar we bedrijven tegen zijn gekomen op het gebied van chalets, mobile homes en speeltuigen. De meeste bedrijven hadden mooie en grote stands, met luxe mobile homes (stacaravans). Ook waren wij onder de indruk van de nieuwste grote waterspeeltuigen. We hebben op de beurs veel innovatieve snufjes, trends en ontwikkelingen gezien. We hebben dit gedaan onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast hebben wij een aantal bedrijven geïnterviewd over het werken in de recreatiebranche en de laatste trends en ontwikkelingen. Na twee uur was het tijd om weer richting Rotterdam te reizen.”