Cyprus paradise island!

Jennifer Eikelenboom (4de-jaars student Manager/Ondernemer Horeca bij Zadkine) loopt stage op Cyprus. 'Het is echt aan te raden! Wie houdt er nou niet van zon, strand, een mooi eiland en lekker eten?', aldus Jennifer. Benieuwd naar de belevingen van Jennifer? Lees dan snel verder...

Cyprus paradise island!

Jennifer: 'Als student begin je helemaal onderaan de ladder en moet je goed je best doen wil je meer verantwoordelijkheid krijgen. Mensen met de instelling van "oowh dit wordt een eitje" raad ik het dan ook zeker niet aan.
Zelf heb ik 4 maanden op Cyprus mogen vertoeven. Ik heb stage gelopen bij het Amathus Beach Hotel in Paphos. Via het hotel kregen we een appartement toegewezen wat erg makkelijk is. De appartementen in Cyprus zijn wel even wat anders dan wat wij, luxe studentjes, gewend zijn. Maar als je iets verder probeert te kijken dan stof, oud en schimmel dan is het echt een heerlijk plek om te leven.
In het hotel staat er ieder dag ontbijt, lunch en avond eten klaar. Zelf ben ik vaak uit eten geweest om toch nog wat goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Het werken is zwaar maar leerzaam. Als je laat zien dat je wilt is er veel mogelijk in Amathus. Het hotel beschikt over verschillende restaurants. Het main restaurant, Luna Rosa, is altijd geopend. Daarnaast heeft het hotel nog een out-side restaurant genaamd  La Terrazza en een klein Aziatisch restaurant Asiachi. Dit werd mijn werkplek voor het weekend. Hier heb ik dan ook het meest geleerd naar mijn mening. Het restaurant beschikt maar over 15 tafels wat het dus best exclusief maakt. Alles word hier op de juiste serveertechniek geserveerd wat mij erg heeft geholpen met het upgrade van de mijne. Ook waren mijn collega’s  heel erg behulpzaam. Wel is het erg belangrijk om te weten wie wie is. Er word hier erg veel waarde gehecht aan de functie van een persoon. De managers worden daarom ook echt als koningen behandeld in mijn ogen. 
Paphos stad is erg interessant voor ouderen en jongeren die van cultuur houden. Verder is er niet echt veel te doen naast het uit eten gaan. Er zijn wel veel barretjes te vinden in de haven. Het echte uitgaan begint pas in de zomertijd. Paphos heeft het bekende Barstreet waar alle local’s en toeristen zijn te vinden. Hier is voor iedereen wel iets. Helaas stond de wekker vaak half 7 en veel slaap heb je zo ie zo al niet.
Iedereen die naar Paphos wilt gaan raad ik aan dit te doen in de zomertijd, omdat in de winter niet veel geopend is. Het is zeker de moeite waard om naar het buitenland te gaan. Helaas had ik erg heimwee en ben ik een maand eerder naar huis gaan maar ik zou het zeker weer doen. Aan het eind van de periode kan ik je verzekeren dat je vloeiend Engels spreekt en misschien nog wel een andere vreemde taal. Je leert een nieuwe cultuur kennen, maakt veel nieuwe vrienden, doet enorm veel werk ervaring op. En nog misschien wel het belangrijkste, je leert je zelf pas echt goed kennen als je helemaal alleen bent. Dit is een levens ervaring die ik iedereen gun en grijp de kans zodra je dit kan of wilt doen.'