5 Vragen over… (Junior) Kapper

We hebben een kappersopleiding op niveau 2 (Junior kapper) en op niveau 3 (Kapper). Wat is het verschil precies? En wat is er leuk aan de opleiding?

5 Vragen over… (Junior) Kapper

1) Waarom zou iemand (Junior) Kapper willen worden?
In de kappersbranche is altijd geld te verdienen. Je kan in een salon werken, een eigen bedrijf starten of ondersteunen tijdens diverse shows of fotosessies. Het vak kent verschillende uitersten. Je kan bijvoorbeeld werken in de snelle showbusiness, 'layback' aandacht besteden aan ouderen in verzorgingshuizen of actief aan de slag als kinderkapper! En dit alles zowel in een salon als ambulant, dat wil zeggen bij de mensen thuis! Kortom; mogelijkheden te over...

2) Wat is het verschil tussen niveau 2 en 3?
Bij de opleiding Kapper (niveau 3) leer je o.a. de mooiste kapsels te creëren met lang haar. Ook het maken van een recept voor het kleuren van het haar leer je op niveau 3. De basistechnieken als knippen, permanenten, aanbrengen van verf, föhnen en stylen leer je op beide opleidingen, dus zowel Junior kapper als Kapper.
 
3) Wat is er leuk aan de opleiding (Junior) Kapper?
Het kappersvak is een dynamisch en innovatief vak! Je ontmoet veel verschillende mensen en bent altijd bezig met de nieuwste trends. De opleiding is vooral gericht op de praktijk, dus je hebt meer praktijklessen dan theorielessen in de week. Regelmatig werk je tijdens de praktijkles op échte klanten. Je past uiteraard je behandeling aan naar de wens van de klant, dus dat kan iedere les anders zijn. Hierdoor leer je regelmatig nieuwe dingen.

4) Wat ga je doen tijdens de stage?
Het eerste jaar loop je één dag per week stage en het tweede jaar twee dagen. Tijdens deze stageperiode in een erkend leerbedrijf ondersteun je de collega's in de kapsalon. Het ontvangen van klanten, opruimen en schoonmaken van de werkplek en het beantwoorden van de telefoon zijn veel voorkomende werkzaamheden. Meestal mag je, zodra je langer op de opleiding zit, ook klanten behandelen.

5) Als je wilt doorstuderen na de opleiding Kapper (niveau 3), welke mogelijkheden zijn er dan?
Na de opleiding Kapper kun je starten met de opleiding Ondernemend kapper (Salonmanager). Deze niveau 4-opleiding is gericht op de kapper die nog een stapje verder wil. Je leert hier vooral hoe je een onderneming start en draaiende houdt. Wil je je kennis niet verdiepen, maar juist verbreden? Dat kan ook! Een cursus visagie of opleiding (Allround) Schoonheidsspecialist sluit mooi aan als je 'allrounder' wilt worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een niveau 4-opleiding in een hele andere richting te kiezen.

Lijkt de opleiding Kapper je leuk? Meld je dan nu aan voor niveau 2 of 3!
- Junior kapper, niveau 2
- Kapper, niveau 3

Relevante opleidingen