5 Vragen over… ‘Bol op de winkelvloer’

Op onze locatie Elritsstraat 11 op Campus Hoogvliet bieden we een interessant traject binnen onze opleiding Verkoper (niveau 2): 'Bol op de winkelvloer'. 'Bol' betekent: beroepsopleidende leerweg.

5 Vragen over… ‘Bol op de winkelvloer’

1) Wat houdt de opleiding ‘Bol op de winkelvloer’ in?
‘Bol op de winkelvloer’ is een 1- jarig traject voor studenten die graag willen werken in de verkoop. Je volgt onderwijs op de locatie waar je ook je stage loopt. De docent komt dus lessen verzorgen op locatie aan jou en je medestudenten.  

Erg handig, want zo houd je de praktijk dicht bij school en is er snel contact met de stage-instelling als dit nodig mocht zijn. Je gaat al snel de praktijk in, terwijl je in de lessen de juiste 'tools' aangereikt krijgt om het maximale uit je studie te halen.

2) Hoe werkt dit traject en wat betekent het voor de student?
Een aantal dagdelen in de week loop je stage op de Binnenban, een mooi modern winkelcentrum, waar Zadkine een aantal contacten heeft met erkende leerbedrijven. De stage begint al snel na aanvang van je studie, je kunt dus snel aan de slag met de praktijk.  

Je kunt je voorstellen dat het best hard werken zal zijn om je diploma binnen een jaar te halen. De reguliere opleiding Verkoper, zoals deze op de Campus in Hoogvliet wordt gegeven, duurt namelijk 1,5 tot 2 jaar.
     
3) Wat is er leuk aan deze opleiding?
Als je hier bewust voor kiest en je bent gemotiveerd voor deze opleiding, dan zijn er vele voordelen. Het is een opleiding van 1 jaar. Dit houdt in dat je de mogelijkheid hebt om snel door te stromen naar een niveau 3-opleiding. Daarnaast ga je al snel aan de slag in de praktijk en volg je onderwijs met je klasgenoten op winkelcentrum de Binnenban.

Er is altijd een instructeur, begeleider of docent op locatie aanwezig die je kan ondersteunen bij praktische vragen die te maken hebben met je studie. Je komt in een kleine klas. Kleinschalig en daarom extra ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo haal jij het maximale uit je opleiding.

4) Wat is er leuk aan het beroep?
Als je het leuk vindt om service- en dienstverlenend te werken, dan is deze opleiding iets voor jou. Je adviseert en verleent service aan klanten. Je kunt commercieel denken. Daarnaast moet je ook nauwkeurig kunnen werken bij het verwerken van goederen die binnenkomen. Je vind het leuk om de winkel te verzorgen en te etaleren, zodat deze er verzorgd uit ziet.

5) Voor wie is deze opleiding interessant?
Deze opleiding is met name interessant voor studenten die heel duidelijk voor ogen hebben wat ze willen. Over het algemeen zal het voor die student zijn die de intentie heeft om door te leren binnen het mbo en ook deze capaciteit heeft.

Je moet bereid zijn hard te werken. Als je het leuk vindt om aan de slag te gaan in de praktijk en jij bent die service- en dienstverlener die commercieel kan denken, dan kan deze opleiding voor jou interessant zijn.

Interesse in deze opleiding? Meld je aan voor Verkoper via onze website.

Je volgt onderwijs op de locatie waar je ook stage loopt

Lees ook deze blogs

Relevante opleidingen