5 Vragen over… 2-talig onderwijs

Les in het Nederlands én in het Engels: bij 2 handelsopleidingen van Zadkine krijg je les in beide talen.

5 Vragen over… 2-talig onderwijs

1) Welke handelsopleidingen zijn 2-talig?
Dit zijn de volgende opleidingen:
- Business and Fashion: je wordt opgeleid voor een baan bij internationale modeketens in binnen- en buitenland.
- International business studies: je wordt opgeleid tot zelfstandig ondernemer in de internationale handel of tot een functie binnen de afdeling internationale handel van een groothandelsbedrijf.
 
2) 2-Talig onderwijs: wat houdt dit precies in?
Dat betekent dat een gedeelte van de opleiding in het Engels wordt aangeboden. Tijdens de zogenaamde 'unitlessen' wordt er in het Engels lesgegeven, werken we uit Engelstalige boeken en is de voertaal in de klassen Engels. Ook zijn er groepsprojecten die ook in het Engels worden aangeboden. Daarnaast krijg je ook nog gewoon Engels en een tweede moderne vreemde taal Spaans of Duits.
 
3) Welke vakken worden in het Engels gegeven?
Alle economische vakken worden in het Engels aangeboden. Je krijgt lessen en assignments over marketing, finance, human resource management, communication en voor Business and fashion ook fashion promotion, fashion visualisation, fashion in retail en dergelijke.
 
4) Onderwijs in het Engels: is dat moeilijk?
Omdat er veel met projecten en assignments wordt gewerkt, moet je wel goed zijn in plannen en organiseren van je werk. Daarnaast moet je rekening houden met het feit dat je te maken krijgt met veel nieuwe termen als het gaat om business Engels. De opleiding is niet moeilijker dan een andere mbo-opleiding, maar het leskrijgen in het Engels is wel iets waar je aan moet wennen. Omdat je bij deze opleiding voor een extra diploma gaat, vraagt dit ook wel een extra inspanning van de kant van de student.
 
5) Voor wie zijn deze opleidingen interessant?
Deze opleidingen zijn interessant voor mensen die zich internationaal willen oriënteren. Het extra BTEC-diploma dat je haalt, is erkend door meer dan 200 universiteiten en hogescholen over de hele wereld en biedt daardoor mogelijkheden om een carrière in het buitenland op te bouwen. Ook voor de doorstroom naar het hbo zijn er goede mogelijkheden. We verwachten van studenten wel dat ze een internationale intresse hebben en initiatiefrijk, ondernemend en ambitieus zijn.
 
Heb jij internationale ambities? Meld je nu aan voor 1 van deze opleidingen en start in september!
- Meld je aan voor Business and Fashion
- Meld je aan voor International business studies

Relevante opleidingen