3 Vragen over… Vestigingsmanager groothandel

Wat maakt het beroep vestigingsmanager groothandel leuk, wat leer je allemaal tijdens de opleiding en hoe zit de opleiding in elkaar?

3 Vragen over… Vestigingsmanager groothandel

1) Wat is er leuk aan het beroep vestigingsmanager groothandel?
Als vestigingsmanager geef je bijvoorbeeld leiding aan een distributiecentrum. Denk eens aan waar alle artikelen van een supermarkt vandaan komen. Misschien heb je wel eens gewerkt als vakkenvuller in een supermarkt en ben je regelmatig in het magazijn geweest. Zo’n distributiecentrum is in hoofdzaak hetzelfde, maar dan onmetelijk veel groter. Zo’n distributiecentrum zorgt er namelijk voor dat een supermarkt elke dag bijvoorbeeld 6 kratten sla binnenkrijgt. En niet alleen de vestiging in jouw stad, maar alle vestigingen in het land.

Je kunt je voorstellen dat het dan gaat om gigantische aantallen. En dat moet je allemaal in goede banen zien te leiden. Zorgen dat de artikelen die kunnen bederven, tijdig worden uitgeleverd aan de filialen. Maar ook zorgen dat je goed met je ruimte omgaat. Je hebt immers een bedrijfspand met beperkte ruimte.

Uiteraard ben je niet zomaar de baas van zo’n distributiecentrum, waar miljoenen aan goederen in omgaan. Met de opleiding Vestigingsmanager groothandel word je opgeleid om een deel van zo’n distributiecentrum te managen. En als je het in je hebt, kun je misschien wel uitgroeien tot 'de' baas van een distributiecentrum.

2) Wat leer je allemaal tijdens de opleiding Vestigingsmanager groothandel?
Tijdens de opleiding krijg je les in de 'algemene' vakken, die voor de meeste opleidingen van toepassing zijn. Denk aan Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast brengen we je kennis van logistiek, management, marketing en bedrijfseconomie op niveau.

Logistiek is wellicht een ietwat nieuwer vak voor je. Populair gezegd regelt logistiek de goederenstromen binnen en buiten het bedrijf. Hoe zorg je dat de goederen bij je afnemers komen? Maar ook: hoe zorg je dat je je eigen bedrijfsruimte goed gebruikt? Denk maar aan een bandenbedrijf, dat zomer- en winterbanden verkoopt. In de zomer is het niet slim om veel winterbanden te hebben, die ook nog eens voorin in je magazijn liggen. Dit is slechts een klein en simpel voorbeeld.

3) Hoe zit de opleiding Vestigingsmanager groothandel in elkaar?
Naast theorie krijg je op een praktijkgerichte manier les. In een flink aantal situaties gebeurt dat met behulp van de computer, waar met simulatie zaken worden nagebootst. Daarnaast krijg je diverse projecten, waar je zelfstandig aan werkt. Voorbeelden hiervan zijn het maken van een marketingplan en het inrichten van een magazijn. Hoe kun je je bedrijfsruimte zo inrichten dat je geen ruimte verspilt, de goederen efficiënt kunt opslaan en daarbij geen derving hebt? En hoe leuk is het om een minionderneming op te starten? Alles wat in het 'echt' aan de orde is, komt hier in terug.

Interesse in deze opleiding? Meld je aan voor Vestigingsmanager groothandel via onze website.
Deze opleiding is ook mogelijk als sprintopleiding.

Leiding geven aan een distributiecentrum

Relevante opleidingen