3 Vragen over… (Junior) accountmanager

Wat maakt het beroep (junior) accountmanager leuk, wat leer je allemaal tijdens de opleiding en hoe zit de opleiding in elkaar?

3 Vragen over… (Junior) accountmanager

1) Wat is er leuk aan het beroep (junior) accountmanager?
Als je van handelen houdt, is de opleiding (Junior) accountmanager misschien iets voor jou. Handelen heeft heel veel leuke kanten. Je hebt te maken met veel verschillende mensen, die allemaal op hun eigen manier handelen. Daar moet je mee kunnen omgaan. Belangrijk is natuurlijk dat je goede deals weet te sluiten, maar eigenlijk is net zo belangrijk dat je ook een goede relatie weet op te bouwen. Zo goed dat men de volgende keer ook nog graag van jou wil kopen of aan jou wil verkopen. Dat betekent dat je op diverse niveaus moet kunnen communiceren, maar ook dat je goed weet te calculeren. Ook jij moet er immers een goede deal aan over houden. Daarnaast kun je een keuze maken tussen handel binnen Nederland en van/naar het buitenland.

2) Wat leer je allemaal tijdens de opleiding (Junior) accountmanager?
Tijdens de opleiding krijg je les in de 'algemene' vakken, die voor de meeste opleidingen van toepassing zijn. Denk aan Nederlands, Engels en rekenen. Daarnaast brengen we je kennis van bedrijfseconomie, management, marketing en sales op niveau. Ook kun je een 2e moderne vreemde taal kiezen, zoals Spaans, Duits of Frans. Bij met name Sales word je voorbereid op het toepassen van de vaardigheden die je met de andere vakken leert.

3) Hoe zit de opleiding (Junior) accountmanager in elkaar?
Naast theorie krijg je op een praktijkgerichte manier les. In een flink aantal situaties gebeurt dat met behulp van de computer, waar met simulatie zaken worden nagebootst. Daarnaast krijg je diverse projecten, waar je zelfstandig aan werkt. Voorbeelden hiervan zijn het maken van een marketingplan en een bedrijfseconomisch solide verkoopplan. Ook word je bijvoorbeeld getraind in het voorbereiden en voeren van een goed verkoopgesprek.

Interesse in deze opleiding? Meld je aan voor (Junior) accountmanager via onze website.
Deze opleiding is ook mogelijk als sprintopleiding.

Tijdens de opleiding maak je bijvoorbeeld een marketingplan

Relevante opleidingen